Home » 10 Handige apps die je huishouden een eitje maken

10 Handige apps die je huishouden een eitje maken

In een tijdperk waarin technologie een grote rol speelt in ons leven, is het geen verrassing dat er ook apps zijn die ons helpen bij het bijhouden van ons huishouden. Of je nu een drukke thuisblijfmama bent, fulltime aan het werkt bent, of gewoon iemand die graag georganiseerd blijft: er is een app voor bijna elke huishoudelijke taak. In dit artikel deel ik 10 huishoudelijke apps die jouw huishouden in het gareel houden.

1. Sweepy

Dit is een app waarmee je schoonmaakschema’s kunt maken voor letterlijk elke hoek van je huis. Kies uit bestaande templates of maak zelf een ruimte aan en persoonlijke taken onder deze kamer. Je kunt prioriteit meegeven aan klusjes, en zelfs een dagelijks schoonmaakschema meegeven aan elk lid in je huis! Of deze klusjes dan ook echt worden afgevinkt is natuurlijk een tweede 😉

2. Mealime

Maaltijden plannen kan een hele klus zijn. Die houdt niet van doperwtjes, en de ander niet van broccoli. Met Mealime wordt je leven een stuk makkelijker. Met deze app kun je maaltijden plannen, recepten ontdekken en boodschappenlijsten maken op basis van je voorkeuren en dieetbehoeften.

3. Trello

Trello is een top app voor het organiseren van taken en projecten. Je kunt verschillende borden maken voor verschillende aspecten van je huishouden, zoals boodschappenlijsten, schoonmaakschema’s en klusjes rondom het huis.

4. Cozi

Cozi is een uitgebreide app voor gezinsorganisatie: voor mij een lifesaver. Deze app heeft functies zoals een gezinsagenda, boodschappenlijsten, to-do lijsten en zelfs recepten. Het is een alles-in-één tool om het huishouden easypeasy te laten maken.

5. Habitica

Met deze app maak je van het huishouden gewoon een spelletje! Je verdient punten en beloningen door taken af te ronden en goede gewoontes te ontwikkelen. Het is een leuke manier om productief te blijven op diverse aspecten, inclusief huishoudelijke taken.

6. Chorma

Met deze app kun je allerlei taken toevoegen die leden kunnen claimen. Je kunt er zelfs punten mee verdienen! Heb je een puber op de bank hangen? Wellicht dat zelfs hij/zij het leuk gaat vinden om de borden in de vaatwasser te zetten (heftige klus, rustig aan.. ). Chorma is er alleen voor Apple apparaten.

7. Any.Do

Deze app is perfect voor het bijhouden van je to-do lijstjes. Je kunt taken toevoegen, prioriteiten toe te kennen en herinneringen in te stellen, zodat je niets belangrijks vergeet.

8. Tody

Met Tody kun je je huishoudelijk taken plannen wanneer het jou uitkomt. Je kunt per taak aangeven wat er gedaan moet worden en app geeft aan wat je op welk moment moet doen. Zo blijft je huishouden helemaal on-point.

9. Plantsome

Bij Plantsome krijgen planten allemaal een eigen naam, en daarbij ook een eigen identiteit. Dat maakt het voor mij extra belangrijk om goed voor Jasper te blijven zorgen, want anders gaat Jasper dood. En dat wil niemand. Met Plantsome houd je je geliefde groene vrienden in leven en geef je ze op de juiste momenten water. Kan ook voor planten die je niet via Plantsome hebt aangeschaft!

10. Spendee

De financiën beheren hoort ook bij het huishouden. Met deze app gaat dat met gemak. Je kunt je uitgraven bijhouden waardoor je aan het eind van de maand inzicht hebt in waar het meeste geld naar toe gaat. Zo kun jij jouw financiën optimaliseren.

Met deze apps binnen handbereik wordt het beheren van je huishouden een stuk eenvoudiger en misschien zelfs leuker! Of je nu je tijd wilt optimaliseren, taken wilt verdelen of gewoon georganiseerd wilt blijven, er is een app die aan je behoeften voldoet. Dus waar wacht je nog op? Geen excuses meer om te blijven scrollen, hup hup en pak die Swiffer!

Maak jij al gebruik van apps om het huishouden makkelijker bij te houden?

The
mom
blog

Bedankt voor het lezen! Hopelijk vond je het een leuk artikel. Bekijk hieronder nog andere posts uit deze categorie of laat een reactie achter. Leuk om van je te horen!

Mamaplaats | Pinterest

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven