Home » De kracht van affirmaties

De kracht van affirmaties

Affirmaties – ik vond het nogal zweverig klinken maar uiteindelijk heb ik er vooral tijdens de voorbereiding op de bevalling veel aan gehad. Een affirmatie is een korte uitspraak gericht op het versterken van een bepaalde gedachte, emotie of gedrag. Op deze manier kun je ze inzetten.

Voorafgaand aan de bevalling was ik af en toe best zenuwachtig en ervaarde ik soms stress. Je gaat iets meemaken wat je nog nooit hebt meegemaakt, het is mega intens en je moet je volledig overgeven. Nu ben ik zo’n persoon die al zenuwachtig wordt van verrassingen, laat staan dat ik mega relaxed die bevalling in zou gaan..

Toen ontdekte ik de kracht van affirmaties. Door ze gewoon een paar keer door te lezen ga je je een stuk krachtiger en zelfverzekerder voelen. Sommige vrouwen gebruiken dit zelfs tijdens de bevalling! Maar hoe werken deze affirmaties nou eigenlijk?

Wat zijn affirmaties

Zoals gezegd, affirmaties zijn korte, positieve uitspraken die gericht zijn op het versterken van een bepaalde gedachte, emotie of gedrag. Door affirmaties te gebruiken kun je je beter voorbereiden op de fysieke en emotionele uitdagingen die gepaard gaan met de geboorte van je kindje.

De grote voordelen van het herhalen van affirmaties

Een van de belangrijkste voordelen is dat affirmaties kunnen helpen ontspannen en het meer op je gemak voelen. Je kunt je mentale chaos iets meer kalmeren en focussen op de oerkracht die vrijkomt bij een bevalling. Wat mij vooral heeft geholpen is dat affirmaties stress en angst kunnen verminderen. Door het lezen en herhalen van affirmaties focus je jezelf op deze kalmerende gedachten waardoor je stressniveau iets zakt. Dit schijnt zelfs te kunnen helpen bij pijn!

Een ander voordeel is dat affirmaties je meer zelfvertrouwen kunnen geven. Door je te concentreren op positieve en bekrachtigende gedachten, kun je meer vertrouwen voelen in je eigen vermogen om te bevallen. Je beseft je dan extra krachtig dat jouw lichaam ontworpen is om dit te doen! Affirmaties kunnen zo bijdragen aan een positieve en krachtige bevallingservaring.

Er zijn verschillende soorten affirmaties die je kunt gebruiken tijdens – of voorafgaand aan – de bevalling. Sommige vrouwen kiezen voor korte zinnen die gericht zijn op het versterken van het vermogen om te bevallen, zoals “Ik ben gemaakt om dit te doen” of “Ik kan dit”. Andere vrouwen gebruiken affirmaties om zich te concentreren op de pijn, zoals “De pijn is tijdelijk” of “Ik kan de pijn verdragen”. Er zijn ook affirmaties die gericht zijn op het visualiseren van een gemakkelijke en comfortabele bevalling, zoals “Mijn baby en ik werken samen om een rustige geboorte te hebben”.

Kies de affirmatie(s) die het beste bij jou passen

Het is van belang dat je je eigen affirmaties kiest – die werken voor jou. Ze moeten resoneren met je eigen ervaring en gevoelens. Dan zijn ze het meest krachtig. Oefen ze vast voorafgaand aan je bevalling. Mij heeft dit heel erg geholpen om ook voorafgaand aan de bevalling iets meer rust te creëren. Kies welke affirmaties het beste bij jou passen en herhaal ze gewoon een paar keer – maak er je eigen mantra van!

Om je op weg te helpen heb ik een Pinterest bord gemaakt met mijn meest favoriete affirmaties. Wellicht helpt je dit op weg!

Ga jij gebruik maken van de kracht van affirmaties?

The
mom
blog

Bedankt voor het lezen! Hopelijk vond je het een leuke post. Bekijk hieronder nog andere posts uit deze categorie of laat een reactie achter. Leuk om van je te horen!

Mamaplaats | Pinterest

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven