Home » Je kindje dichtbij je: wel of geen co-sleeper

Je kindje dichtbij je: wel of geen co-sleeper

Toen ik in verwachting was van ons zoontje had ik de wens dat hij na de geboorte bij ons op de kamer zou slapen. Rooming-in ook wel genoemd. Ik vond dat handig met voedingen en zo waren we altijd lekker dicht bij elkaar. Ik heb toen gekeken naar diverse co-sleepers om tegen ons bed aan te zetten. Uiteindelijk heb ik niet voor een co-sleeper gekozen, ik vertel je waarom.

Wat is een co-sleeper

Een co-sleeper is een bedje of wieg die je aan je eigen bed kun aanschuiven of vastmaken. Zo ligt je kindje naast je, maar wel veilig in zijn eigen bedje. De zijkant van het bedje is open of kun je omlaag doen zodat je gemakkelijk bij je kindje kunt.

Waarom kiezen voor een co-sleeper

Ik wilde ons zoontje graag dicht bij ons hebben in de slaapkamer en het liefst ook makkelijk (zonder op te hoeven staan!) te kunnen voeden en troosten. We kwamen toen al snel uit bij diverse co-sleepers.

Je hebt de keuze uit allerlei varianten. Co-sleepers die er uit zien als een ‘standaard’ wiegje, of volledige modulaire bedjes met mesh aan de zijkanten. Sommige varianten kun je ook kantelen zodat, als je een baby’tje hebt die last heeft van reflux, het kindje op deze manier iets kan ontlasten. Je hebt zelfs co-sleepers die je iets kunt schommelen. Je leest het: de keuze is reuze. Maar waar begin je dan?

Kijk naar welk bedje je graag zou willen qua formaat, looks en natuurlijk ook de prijs. Check dan gelijk hoe het bedje bevestigd moet worden aan jouw bed, dat zijn vaak specifieke hoogtes. Sommige bedjes kun je los neerzetten, maar check altijd wel of dat vanuit de leverancier ook de bedoeling is. Het kan namelijk zijn dat het bedje verschuift.

Waarom wij uiteindelijk niet voor een co-sleeper hebben gekozen

Wij hebben echter een boxspring bed waardoor het lastig (zeker niet onmogelijk) was om een co-sleeper vast te maken aan het bed. Daarnaast hadden wij een grote slaapkamer waar met gemak een wiegje in kon staan. We hebben toen gekozen om een meegroeiwiegje van IKEA aan te schaffen en die ook voor de eerste periode bij ons op de slaapkamer te zetten. Een co-sleeper werd om die reden voor ons eigenlijk overbodig.

Deze twee co-sleepers stonden op mijn wensenlijstje:

Ga jij voor een co-sleeper? Of slaapt jouw kindje lekker op een eigen kamertje?

The
mom
blog

Bedankt voor het lezen! Hopelijk vond je het een leuk artikel. Bekijk hieronder nog andere posts uit deze categorie of laat een reactie achter. Leuk om van je te horen!

Mamaplaats | Pinterest

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven